OK
NastaranChini

درباره
 چینی 1400  

مقدمه: طبیعت به انسان آموخت در هم آمیختن آب،خاک و سخت شدن خمیر آن برابر تبخیر می تواند وسیله ای مفید جهت استفاده روزمره در اختیارش بگذارد. همانا استفاده از حرارت آتش قدیمی ترین کشف بشر اولیه که بر اساس کاوشها و دانستنی های ابتدایی استوار بوده می تواند سختی و استحکام اشیاء و اجسام گلی را دو چندان کند. گرمای حاصل از حرارت آتش نه تنها باعث استحکام و سخت شدن اشیاء گلی می گردید بلکه گاهی اوقات بر حسب اتفاق تعدادی از آنها بر اثر حرارت زیاد ذوب می شدند. در این زمان است که اشیاء گلی آتش خورده و سخت به وفور در محیط زیست انسان یافت می گردد که از آن جمله می توان ظروف تهیه غذا و نگهداری آن، ابزارها، مجسمه ها آجر بناها و حتی تابوت ها و بسیاری دیگر را نام برد. ویژگی هایی که در ساخت اشیاء سرامیکی وجود داشت موجب تداوم، تکرار و تکثیر آن وسایل گردید. به عبارتی دیگر هر آنچه که بشر می اندیشید می توانست بدون مانعی بسازد و این خود باعث اندوختن و انباشتن دانستنی ها و تجربیات فراوانی گشت. قرن ها قبل از طرح علوم فیزیکی و شیمیایی و حتی بیش از اقدام به کیمیاگری، انسان اولیه از این دانستنی ها و تجربیات بهره گرفته، به صورتی با علم و تکنیک سرامیک ها آشنایی پیدا کرده بود. ظروف چینی یکی از سالم ترین ظروف غذاخوری است که از لحاظ ایجاد شکل در جهت آسیب به سلامتی انسان هیچگونه آماری موجود نمی باشد. همانطوریکه از اسمشان پیداست اولین بار حدود 3 تا 4 هزار سال پیش در چین تولید شده است.و سابقه تولید صنعتی چینی در ایران هم به 3 تا 4 سال قبل از انقلاب باز می گردد. بازی آب خاک و آتش: خاک چینی به همراه نوعی ماده معدنی جلا دهنده با نقطه ذوب پایین و سیلس و نوعی خاک چسبنده مواد اولیه تهیه چینی هستند. بعد از ترکیب مواد مذکور با آب خمیرحاصل به شکل ظروف مورد نظر درمی آید و سپس در کوره ای با حرارت حدودا 800درجه (مدت معلوم) عملیات پخت صورت می گیرد. سپس به آرامی خنک می شود. بعد از این مرحله با کمک اکسیدهای فلزات آلومینیوم، مس و غیره ......لعاب روی ظروف قرار می گیرد و مجددا عملیات پخت تکرار می شود. ظروفی که به این ترتیب تهیه شده از آنجائیکه در حرارت 800 درجه پخته شده اند توان تحمل حرارت بالایی دارند بطوریکه بعضی از ظروف سرامیک را می توان در ماکروفر و یا روی شعله ملایم قرار داد توجه به این مواد اولیه مشخص می کند که ظروف چینی یک نسبت خانوادگی هم با سرامیک دارند. تفاوت عمده این دو نوع کالا به درجه حرارت پخت آنها مربوط می شود. حداکثر پخت سرامیکها 1100 درجه و در مقابل ظروف چینی در حرارت 1400 درجه پخت می گردد به همین دلیل درجه حرارت داخل و بیرون آنها یکسان شده بادوام تر هستند. ظروف چینی برخلاف اجناس مانند بلور و ..... در تماس با غذای داغ زود داغ نمی شوند و همچنین با سرد و گرم شدن به راحتی نمی شکنند.و همچنین این ظروف هیچگونه مواد سمی و مضر ندارد. در تمام دنیا در مراسم تشریفاتی، هتلها، رستورانهاو غیره .... از ظروف چینی استفاده می گردد. بطور مثال در هتلها از ظروف هتلی که ضخیم تر و بسیار مقاوم هستند استفاده می گردد. ما ایرانی ها هم معمولا از چینی پورسلین که ضخامت متوسطی دارند و از جلای خوبی برخوردار می باشند استفاده می . کنیم. ظروف چینی مرغوب: میزان شفافیت مقاوم به شوک حرارتی، میزان تحمل ضربه و ماندگاری رنگ لعاب و نقش بر اثر شستشوی مداوم سبکی چینی، قابل استفاده بودن در ماشین ظرفشویی و ماکروفر جذب آب کمتر، رنگ و سپیدی چینی میزان سختی لعاب و خراشیده نشدن بر اثر استفاده مداوم از قاشق و چنگال از بارزترین خصوصیات یک چینی مرغوب است .